Forumindex
Bli medlemSökVanliga frågorMedlemslistaAnvändargrupperLogga in

Svara på ämnet Sida 1 av 1
Magda och Rogers Frigghus i Sundsvall
Författare Meddelande

Svara med citat
Inlägg Magda och Rogers Frigghus i Sundsvall 
Så har även vårt projekt påbörjats.  Very Happy Tomtköpet är klart liksom banklånet. Nu har även den geotekniska undersökningen gjorts. För att kommunen skulle kunna göra en nybyggnadskarta över vår tomt var vi tvungna att röja tomten på träd och sly. Med röjsåg, motorsåg och grävmaskin och 2 personers jobb i en hel dag så var tomten öppen, ljus och fin. Nu är nybyggnadskartan på gång att bli färdig och sen är det bygglovet som ska ordnas. Bilderna visar vår tomt före och efter röjning.

_________________
Norsken & Svenskan
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg Någon annan som bygger liten modell? 
Det är svårt att hitta någon annan som bygger hus som är av liten modell; Frigg, Bjarke, Freja. Skulle vara kul att ha kontakt och få lite idéer av er med liknande modell som vårt Frigg.

Nu har vår huseverans blivit tillbakaflyttad i 5 månader, dvs att huset kommer 5 månader tidigare.  Very Happy Det var oväntat men skoj. Nu börjar bygglovshandlingarna bli färdiga men några små ändringar av marknivåerna ska ändras innan vi skickar in papperen till kommunen. Vi håller även på att läsa igenom entreprenadavtalet i dagarna.


_________________
Norsken & Svenskan
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg  
Tycker att frigg, bjarke och freja har stor potential om man inreder övervåningen, mycket hus för pengarna.


_________________
Byggt ett Mimer hus i Stockholm - Upplands Bro. Trivs bra inflytt från och med november-07.
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg  
Vi bygger också ett litet hus, ett Frode på 101,5 kvm. Vi ska dock så småningom bygga ut vardagsrummet så det blir ett vinkelhus, samt göra ett badrum till. Vår tomt är lite svår så det passar inte med vilket hus som helst. Men våra barn är bara 3 och 1 så vi klarar oss på ca 100 kvm ett tag. Vi har ju iallafall varsitt sovrum.


Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post

Svara med citat
Inlägg Nu är det nära!! 
Nu är grunden färdig. Grundgrävaren har fyllt upp mot huset och snyggat till tomten så det ser riktigt bra ut! I kväll har första husmodulerna kommit och om några dagar ska de sätta ihop alla delarna så vi får ett helt hus!! Känns fortfarande overkligt trots att det är så nära nu. Vi har suttit mycket och läst och sett alla som byggt sina hus här på forumet och varit avundsjuka. Nu är det vår tur!! Det är så spännande!!


_________________
Norsken & Svenskan
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg Flera husbilder 
Här kommer flera bilder av vårt Frigghus. När vi började fundera på att "bygga" ett Frigghus saknade vi att det inte fanns några bilder på just de små husen här på forumet. Nu ska jag därför försöka bidra till att ni andra som är intresserade av de små husen får möjligheten att se hur de ser ut i verkligheten.

_________________
Norsken & Svenskan
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg Angående funderingar på Frigg och de andra små husen 
Hej!
Jag har fått flera meddelanden angående "små-hus" som ex Frigg. Jag svarar här så flera kan få information angående vårt Frigghus! Kul att flera är intresserade av små hus som Frigg, Freja och Bjarke. Vi tyckte som ni att det var få som valde dessa små hus och hade svårt att hitta någon som tyckte till om dessa samt hade bilder från dessa "små" hus. Nu har vi bott i vårt Frigghus i drygt ett år och kunde ínte ha det bättre! Vi bor två vuxna och två små barn och en katt i vårt hus. Eftersom övervåningen fortfarande är obebolig börjar det kännas lite trångt. Killen på tre år har rummet vid köket och jag, sambon och ettåringen delar rummet innanför vardagsrummet. Vi har precis beslutat att barnen ska få dela vårt sovrum och så flyttar vi in i rummet innanför köket för att de ska få mera lekyta. Detta tills deras rum på övervåningen är färdiga! Sambon håller på för fullt med luftspalten och isolera övervåningen. Men det är ju så mycket annat som ska hinnas med; småbarn, alla dessa vabb-dagar, utomhus har vi gjort gräsmattor och altan, uppfart och förberett där garaget ska stå. Men det får ta den tid det tar. Det är mycket jobb trots att det är ett "färdigt" hus. Vi trivs toppenbra och vill inte ha någon annan modell nu när jag bott i huset ett tag.

Jag ville egentligen ha en modell större på huset. Men min sambo var bestämd angående detta eftersom man idag även måste tänka på uppvärmningskostnaderna. På vår tomt hade inte heller ett större hus passat eftersom tomten är för kuperad och liten. Frigg blev därför helt perfekt!!

Planen på övervåningen är att det ska bli ett rum i varje gavel där barnen får ha varsitt rum. I takkupan som vi valt till kommer vi ha ett litet tv-rum där barnen kan se film och spela tv-spel med kompisar när de blir äldre! Och så kommer vi att ha en dusch i badrummet uppe och förhoppningsvis en mini-bastu. Jag har även önskemål att ha ett takfönster i badrummet för att få lite mera takhöjd samt ljusinsläpp. Badrummet på övervåningen är det sista vi ska göra eftersom vi ska försöka lyxa till det lite med kakel, klinker och extra fin interiör. Jag tror inte att huset kommer att kännas litet när vi även tar övervåningen i bruk. Att bo endast på nervåningen fungerar toppenfint nu när barnen är små och vi vet att vi kommer att bo strörre så småningom.

Det finns vissa tillval man kan göra till husen. Man får dock inte komma på saker själv utan de har vissa tillval som man kan välja. På Frigghuset har vi valt extra fönster i vardagsrummet så det är fönster även på väggen där ingångsdörren finns. Vi har dessutom valt att ha lägre fönster i vardagsrummet. Kommer tyvärr inte ihåg vad det kostade men kan kolla upp det samt lägga ut flera bilder på huset nu när vi bott in oss ett tag. Vi har även installerat en kamin vilket jag verkligen rekomenderar alla att göra! Vi har ingen värme på på elementena, inte ens när det är -25 grader ute. Då eldar vi i kaminen morgon och kväll och sparar tusentals kronor på ett år! Vi har snabbt sett effekten av att ha kamin. Vi har lite sten på kaminen som gör att den ger värme många timmar efter att vi slutat att elda. Dessutom är det ju mysigt!

Svarar gärna på flera frågor om ni har några!
Mvh Magdalena


_________________
Norsken & Svenskan
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg Hur går det? 
Hur har det gått med ert Frigg? Lägg gärna upp lite fler bilder så vi får se :-)


Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg Kunne vi se nogle fotos og tegninger? 
Fam Eriksson skrev:
Vi bygger också ett litet hus, ett Frode på 101,5 kvm. Vi ska dock så småningom bygga ut vardagsrummet så det blir ett vinkelhus, samt göra ett badrum till. Vår tomt är lite svår så det passar inte med vilket hus som helst. Men våra barn är bara 3 och 1 så vi klarar oss på ca 100 kvm ett tag. Vi har ju iallafall varsitt sovrum.Hej!

En Friigg og så med en vinkel tilbygning? Det lyder meget spændende! Kunne vi ikke se nogle billeder og tegninger? Så er du sød...


Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg Några bilder på byggarbetsplatsen-övervåning Frigg 
Om ni vill få bilderna större så klicka på en bild så kommer den upp i lite större format.Denna bild är tagen i ett av barnrummen i gaveln. Den ena "skrubben" har vi byggt en hylla av eftersom det gick upp rör bakom så gick det inte att utnyttja det till mera än en hylla. Den andra "skrubben" kommer vi ha öppen så att barnen kan ha en myshörna där inne, en sackosäck eller liknande.Här ser vi in från gavelrummet till takkupe-rummetHär har gips kommit upp på väggen i takkupe-rummetHär ser vi åt andra hållet från takkupe-rummet mot hallen där det kommer att vara en dörr till rummet som finns i den andra gaveln, det finns också en dörr till badrummet från hallen


_________________
Norsken & Svenskan
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg  
Hej

Hvad kostede jeres Frigg 1. sal i udgifter til materialer?

med venlig hilsen Henrik


Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:
Svara på ämnet Sida 1 av 1
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
  
Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |


Sidan tog 0.07 sekunder att ladda.