Forumindex
Bli medlemSökVanliga frågorMedlemslistaAnvändargrupperLogga in

Svara på ämnet Sida 1 av 1
Någon som skall bygga Tyr i s-vallsområdet?
Författare Meddelande

Svara med citat
Inlägg Någon som skall bygga Tyr i s-vallsområdet? 
vi skall bygga Tyr våren -09 i Timrå. vore kul att komma i kontakt med fler som skall bygga.även andra älvsbyhus modeller då. Smile


_________________
Bor i ett Tyr sedan feb -09
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg Frigg i Kvissle 
Hej!
Vad kul att ni också ska bygga i Sundsvallsområdet! Vårt Frigg-hus kommer i oktober -08 med inflytt strax innan jul. Vi glädjer oss massor till inflytt. Vi har nu gjort ordning vårt tomt (behövdes en hel del fyllnadsmassa !! puust!!) så nu väntar vi på utsättning som kommunen ska göra innan grundgrävaren kommer och sätter upp grunden. Vi går nu i väntans tider och kan inte tänka på något annat än vårt nya egna (!) hus.

Vår tomt ligger i Kvissleby lite söder om stan och vi hoppas att vi kommer att trivas i området! Verkar lugnt, fint och trevligt med närhet till många avktiviteter och sådant som behövs i vardagen.

Är huset Tyr 1,5 plan med övervåning som ni ska inreda själva eller är det enplanshus? Det ska bli spännande att inreda övervåningen själv tycker jag! Skriv gärna mera om ni undrar över något eller bara vill dela med er av tips och ideér!! Vi ligger ju lite före er i tid....

Mvh Magdalena och Roger


_________________
Norsken & Svenskan
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg  
Hej guleböj!
ja vi ser oxå fram emot husbygget.skall bli roligt å spännande å få vara med på resans gång.
vi har fått massor oxå och skall börja slå ner lite träd å sly i slutet av denna månad och grovplanera
tomten då.vi bygger i ett nyare villaområde med gångavstånd till dagis å skola.
har ni gjort mycket tillval eller gör ni om efterhand?
tyr e en enplansvilla det.vi var lite i valet å kvalet men d blev enplan.=)

mvh Tomas å Martina


_________________
Bor i ett Tyr sedan feb -09
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg Nu händer det saker på tomten..... 
Nu har kommunen varit och gjort utsättning av huset och garaget. Och i måndags kom grundgrävaren och började med grunden. Nu är 7 plintar på plats och det är sååå spännande. Det som vi inte blivit informerade om var att de ville ha ström medan de var där och jobbade. De är två stycken och bor i en barack på byggplatsen under den tid det tar att göra grunden. Vi fick gå till våra snälla grannar som varit superhjälpsamma och få "låna" ström av dem. Tydligen har avtalet mellan entreprenören och Älvsbyhus ändrats så att vi som bygger huset måste stå för att det finns el på plats redan när grävaren kommer framöver. Jag vet dock inte när det kommer att träda i kraft. Vi hade som sagt supertur att vi lyckats få så bra kontakt med det äldre par (80+) som bor närmast oss att vi får ta ström från dem. Ska givetvis betala för detta och ge dem en bukett blommor som tack!

Vi har inte gjort så många tillval men anser att vi gjort de "rätta" tillvalen som är svåra och kostsamma att göra i efterhand. Vi har valt takkupa, tvättmaskin och torkskåp (eftersom vi har smårbarn är det mkt praktiskt att det finns när vi flyttar in, mest av bekvämlighet), två extra fönster i vardagsrummet och lägre fönster i vardagsrummet, extra belysning utomhus vid altanen 2 st. Det är nog allt tror jag förutom att vi valt de nya helvita släta köksluckorna och ett extra eluttag vid bänken i köket.

Vi ska sätta in en kamin själva så småningom men har med den på bygglovet. Sen har vi planer på att kakla vid köksbänken samt ta bort skåpet vid fläkten och köpa en annan fläkt dit som är snygg att se på. Vi ska också höra med elektrikern första dagen som huset kommer om de kan hjälpa till att koppla in spottar i taket i vardagsrummet. Men det är nog allt, som jag kommer på i alla fall.

Nu är det bara 1,5 månad till vi får flytta in i huset. Känns konstigt och overkligt. Ni får komma ut och titta hur vårt hus ser ut i dec om ni är nyfikna på hur ett Älvsbyhus ser ut. Jag har aldrig varit inne i ett.

Vad har ni gjort för tillval?? Och vad planerar ni att göra själva?


_________________
Norsken & Svenskan
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg  
Hej igen! vad roligt att det är på gång för er nu.vi får vårat tidigarelagt. så grunden skall göras i mitten av november och hus leverans v.3.tomten har vi förberett själva och skalat av ytskiktet.
vi har gjort ganska mycket tillval fast vi hade tänkt hålla igen från början..=)

vi bytte fönster till vridbara överallt samt större i v-rum
extra eluttag i alla rum. ovan fönster samt garage.
vi valde bort alla vitvaror.skall köpa cylinda rostfria själva.
standardluckorna i köket byter vi mot ikeas då huset kommit.
innerdörrarna tog vi annette samt vita mdf garderober.
badrummet valde vi bort våtmattan och skall sätta klinker å kakel istället.
extra armatur på högersida entren.
extra vattenutkastare.
ekparkett i alla rum utom 2 sovrum(barnens) där plastmatta.

det är vad jag kan komma på nu att vi valt men det är säkert nåt jag missat.=)

ja vi kommer gärna ut å tittar på erat bygge.vart håller ni till då? adress?

Lycka till så länge! Tomas å Martina


_________________
Bor i ett Tyr sedan feb -09
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg Huset på plats-jippi!! 
Hej!
Nu står vårt hus på tomten!! Jippi! Det känns ändå overkligt att det verkligen är vårt hus och att just vi ska bo där om bara en månad! Vad kul att ni också får ert hus tidigare! Hoppas att det inte kommer någon snö eller i alla fall inte så mycket från det att grunden är gjord tills huset kommer. Annars får ni skotta.... Vi har haft jättetur med vädret hittills, sluppit skotta samt haft uppehåll! Huset började monteras i tisdags (jag var ledig från jobbet på tis fm för att kunna se och dokumentera- och det rekomnderar jag er verkligen att få uppleva!). I går och idag håller montörerna på med taket, entren och takkupan. Alla dessa tre dagar har vi haft uppehåll och jag hoppas att det håller i sig i alla fall tills plåttaket är på plats.

Vad kul att ni börjat förbereda tomten! Måste ni fylla ut tomten något eller är den jämn? Det blir lätt som ni beskriver att man inte har tänkt att göra så många tillval först men sen så upptäcker man att man vill ha det si och så och så blir det flera och flera saker. Jag tycker inte att vi har gjort så många tillval heller men börjar man titta på listan så blir den ganska lång i alla fall!

Vita mdf garderober skulle jag också vilja ha men det valet gjorde inte vi. Nu hoppas jag på att IKEAs garderobsdörrar passar till stommen så kan vi byta ut dörrarna så småningom. Eftersom vi har småbarn så valde vi att ta standardgolvet och så ska vi byta ut det till trägolv när barnet blivit lite större.

Klykvägen 16 är vår adress. Har ni någon mailadress som vi kan nå er på så kan vi avtala tid så ni får se hur huset ser ut! Än ser det väl inte så mycket ut för världen men om ett par veckor till är det säkert en hel del att se! Har ni varit i något Älvsbyhus tidigare? Vi har aldrig varit i något (vad vi vet i alla fall) så det känns extra spännande!

Hör av er! Vänlig hälsning Magdalena (och Roger)Lycka till så länge! Tomas å Martina


_________________
Norsken & Svenskan
Användarens profil Skicka personligt meddelande

Svara med citat
Inlägg  
Hej!! Roligt att ni fått erat hus. Vi har just insett att de är bara 11 veckor kvar tills huset kommer!! På gatan där vi ska bygga är de många Älvsbyhus och vi har varit in i ett par av dom. Ett som ser precis likadant ut som de vi ska bygga. Så vi har varit in och tittat på vilka smarta enkla lösningar de finns att göra själv.
Tomten har vi fått fyllt på ena sidan då gatan sluttar utför. Vi kommer även att ta fyllning från grundgrävningen och lägga ut där de behövs då grunden är gjord.
 gå gärna in på våran blogg och titta!! www.molindershusbygge.blogg.se


_________________
Bor i ett Tyr sedan feb -09
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:
Svara på ämnet Sida 1 av 1
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
  
Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |


Sidan tog 0.07 sekunder att ladda.